Generel viden

Kinesiologi

Kinesiologi er en komplementær behandlingsform, der tager udgangspunkt i det hele menneske.  Læs mere om kinesiologi her.

Hjernens opbygning

Her kan du læse om hvordan din hjerne er sat sammen.

Kamp eller Flugt

Et angribende dyr, et truende overfald; den slags oplevelser sætter gang i en kæde af reaktioner i vores krop udløst af vores hjerne. Det er reaktioner som gør kroppen parat til omgående og kraftfuld handling, som enten vil være at kæmpe, flygte eller stivne (Fight, Flight, Freeze). Det hele starter som regel med at øjet ser noget, som hjernen fortolker og opfatter som en trussel. Tanken om at der er noget som truer os, tænder for frygt eller vrede i hjernen, hvilket udløser en række reaktioner, der fører til udskillelse af flere stress hormoner.

Hvis din hjerne eksempelvis har lagret information om at eksamen er en truende hændelse, så vil situationen i højere eller mindre grad udløse stressmekanismen, hver gang du går til eksamen. Nogle vil erfare at jo flere gange de går til eksamen jo mindre stressfuldt bliver det, mens andre bliver ved med at opleve situationen meget stressende.

Den truende hændelse kan også være mødet med en edderkop, bakterier, mørke, vand, at være alene eller noget helt andet.

Læs mere her om hvordan netop kinesiologi kan hjælpe med dette.