Hvad er kinesiologi

Ordet kinesiologi stammer fra græsk og betyder ”læren om bevægelse”.

Kinesiologi er en metode til at opnå bedre balance både fysisk, mentalt, følelsesmæssigt og spirituelt.
I kinesiologien anvender vi  muskeltesten og via kroppens tilbagemelding/feedback afgøres om energistrømmen, der følger kroppens meridianer, er fri eller blokeret. Vi finder det der stresser kroppen samt hvor i krop og sind at stressen er “gemt”. Ved hjælp af forskellige teknikker, massage af refleks- og akupunkturpunkter og andre øvelser fjernes stress og stress-reaktioner, så energien igen kan strømme frit. På denne måde opnås optimal balance.

Kinesiologi er udviklet af amerikanske kiropraktorer i 1960’erne. Metoderne er stadig i udvikling, derfor er der i dag flere forskellige grene indenfor kinesiologi.

Helhedssyn – holistisk livssyn

Kinesiologi bygger dels på Vestens viden om anatomi, fysiologi og kemi, og dels på Østens gamle visdom om sundhed baseret på viden om kroppens energibaner (meridianer) og livsenergi.

Mennesket ses som en helhed hvor krop, kemi, følelser, tanker og energi gensidigt påvirker hinanden.

Når livsenergien flyder frit, er vi i balance. Hvis energien er blokeret eller hæmmet, mærker vi det i form af træthed, forskellige symptomer og sygdom. Det kaldes ubalancer indenfor kinesiologien, og det er vigtige signaler fra kroppen om at noget ikke fungerer optimalt.

Indenfor kinesiologien søger man at styrke livskraften og øge energien, så sunde og livgivende processer i krop, følelser og tanker fungerer optimalt.

Kroppen ved det hele

Kroppens celler husker alt, hvad vi har oplevet. Ved hjælp af muskeltesten – den muskulære respons – afdækkes stress og blokeringer samt årsager hertil.

Alle afbalanceringer er individuelle da udgangspunktet altid er det enkelte menneske.

Hvad får du ud af det

Når energimæssige blokeringer fjernes, øges kroppens evne til at helbrede sig selv. Desuden får du indsigt i og bevidsthed om egne indre ressourcer, funktioner og reaktioner.

Hvad kan det bruges til

Hvordan foregår en behandling