Fødevareintolerance

Reaktioner på fødevarer er almindelige, og langt de fleste reaktioner skyldes en intolerance, fremfor en allergi. En fødevareintolerance kan forårsage nogle af de samme symptomer som en fødevareallergi, derfor bliver disse to begreber af og til forvekslet.

En fødevareallergi forårsager en reaktion i immunsystemet og kan derfor påvises ved hjælp af en priktest eller en blodprøve. Reaktionerne på en fødevareallergi kan i nogle tilfælde være meget alvorlige eller livstruende. Selv en lille mængde af den fødevarevare som man er allergisk overfor kan forårsage hurtige og alvorlige reaktioner.

En fødevareintolerance er sværere at påvise. Mange mærker allergilignende symptomer, men hvis allergitest og blodprøver ikke viser noget, så får vi ikke via den vej svar på hvad der er årsagen til vores problem.

De problemer som en fødevareintolerance kan forårsage kan blandt andet være

  • diarré
  • mavesmerter
  • oppustethed
  • forstoppelse
  • hovedpine
  • migræne
  • ledsmerter
  • eksem
  • hudkløe
  • akne
  • psoriasis
  • løbende næse
  • menstruationsforstyrrelser
  • andre homonelle ubalancer
  • nedsat immunforsvar
  • træthed
  • koncentrationsbesvær
  • vægtproblemer

Disse symptomer forbinder vi ikke altid med det vi spiser og det kan derfor være svært at komme problemet til livs, hvis vi fortsætter med at spise den eller de fødevarer som stresser/påvirker vores krop på en måde så kroppen reagerer ved at et eller flere af ovenfor omtalte symptomer viser sig og har en negativ indflydelse på vores generelle trivsel.

Årsager til fødevareintolerance kan være overfølsomhed over for et stof på molekyleplan. Man kan også mangle et enzym, der skal bruges til  at nedbryde en bestemt fødevare. Det var være en reaktion på tilsætningsstoffer samt stress og andre psykologiske faktorer spiller også ind.

Hvad er det som stresser din krop?

Bestil tid til en kinesiologi-behandling her.